Izdavačka aktivnost

Društvo prijatelja kulturne baštine Split ima aktivno Uredništvo te bogatu i redovitu izdavačku djelatnost. Od osnutka Društvo je objavilo više knjiga, poseBnih izdanja i biltena, bibliografija poznatih autora koji su pisali o Splitu, zbirki pjesama te redovito objavljuje časopis godišnjak „Kulturna baština“.

Središnje je to izdanje Društva oko kojeg su okupljeni znanstvenici i sveučilišni profesori Splita i Hrvatske. Svojim člancima i prilozima obogaćuju saznanja iz područja kulturne baštine Splita i okolice – od antike, srednjeg vijeka, renesanse…do današnjih dana. Ovi znanstveno – popularni časopis donosi članke iz opće prošlosti Splita i okolice, arhitekture, urbanizma, arheologije, zaštite spomenika, likovne i glazbene umjetnosti…te vijesti o djelovanju Društva.

U nedostatku arhivskih materijala koji su izgorjeli u 2. svjetskom ratu, časopis je važan izvor podataka za sintezu povijesti Splita. Uz to, otvoren je za suradnju mladim stručnjacima i znanstvenicima, a povremeno objavljuje i priloge stranih stručnjaka koji donose nove poglede na zbivanja iz splitske prošlosti. Osim u tiskanom izdanju, Društvo časopis prezentira i na web portalu hrvatskih znanstvenih časopisa http://hrcak.srce.hr/kulturna-bastina

 

Uredništvo Društva prijatelja kulturne baštine čine:

Glavni urednik: dr.sc. Stanko Piplović
Mob: +385 (0) 91 206 12 10
stanko.piplovic@gmail.com

Tehnička urednica: Branka Despotušić
Mob: +385 (0) 99 681 31 5
branka.despotusic@gmail.com

Članovi Uredništva:
dr. sc. Franko Oreb, Ante Sapunar, prof., dr. sc. Ivana Prijatelj Pavičić, mr. sc. Gordana Tudor, dr. sc. Ivanka Kuić, Branka Despotušić, mag. hist., dr. sc. Jasenka Kranjčević, dr. Mladen Smoljanović, dr. sc. Stanko Piplović, Karmen Hrvatić, dipl. komunikolog i Marijan Čipčić, prof.