PREDAVANJE POVODOM 90. GODIŠNJICE SMRTI IVE VOJNOVIĆA

Društvo prijatelja kulturne baštine Split će ovog četvrtka, 28. studenog s početkom u 10 sati, prigodnim predavanjem obilježiti 90. godina od smrti Ive Vojnovića (Dubrovnik, 9. X. 1857. – Beograd, 30. VIII. 1929.), jednog od najvećih pisaca hrvatske moderne književnosti. Predavanje će održati Hania Mladineo-Mika pod naslovom „Iz korespondencije Ive Vojnovića i Ante Tresić-Pavičića“ u prostorijama Društva na adresi Obala Hrvatskog narodnog preporoda 25. Predavanje, na koje je ulaz slobodan, će biti popraćeno power-point prezentacijom.

Gospođa Hania Mladineo-Mika dugogodišnja je djelatnica Državnog arhiva u Splitu. U fokusu istraživačkog rada joj je povijest Splita i Dalmacije koju istražuje na temelju izvornog arhivskog gradiva. Autorica je brojnih znanstvenih radova u časopisu „Kulturna baština“ te ostalim stručnim časopisima i zbornicima. Sudjelovala je s izlaganjima na mnogim znanstvenim skupovima.

Pokrovitelji obilježavanja 90. godišnjice smrti Ive Vojnovića su Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica grada Splita.

Radujemo se Vašem dolasku na predavanje!